Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

ЕС предупреди Илон Мъск, че е готов да спре Туитър при неспазване на европейските правила от платформата, съобщи Файненшъл Таймс.

Днес се проведе дистанционна среща с Илон Мъск. На нея присъства европейският представител Тиери Бретон.

Той го е предупредил да се придържа към изброените правила.

Oще по темата
Те предвиждат отнемане на профила на даден потребител, ако той пуска информации със спорна достоверност и отправя провокативни послания.

Има нов закон, който посочва на технологичните компании ка да модерират своето съдържание.  Предвидени са различни действия.

При нарушения Туитър може да бъде спрян за европейските държави или да бъде глобен със сериозна част от своя оборот. Настоява се и за спазване на правилата за рекламиране и следване на забраната за таргетиране на потребителите възоснова на чувствителна информация.

Мъск придоби Туитър през тази година и настоява, че подкрепя европейските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Комунистите си знаят едно - цензура и пак цензура.Как ще спрете туитър?Ставаме, като Китай.

23

Анонимен

преди 1 година

Много важно. Тоя Туитър само американците го ползват.

22

ПроСоТо

преди 1 година

до Анонимен,който написа:-"За по-простите,които още не са разбрали..."..Драги,по принцип си прав..Но "ПО ПОЛОВИН ПРИНЦИП",ако мога така да се изразя..Защото:-Ц. Ензурата е ТОТАЛНА !..Дори и тук чиновниците от "Министерството на Истината" ЗА БРАНЯВАТ думи и изрази,които не само НЕ са.."неморални",но са и използвани от хилядолетия в нашия език....Та така.."Покрай сухото гори и мокрото"...Покрай неудобните политишъни изгаря и редовия човек..

fallback