Снимка: архив, БГНЕС

Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter.

Собственикът на Tesla и SpaceX аргументира оттеглянето на офертата за 44 милиарда долара с многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа. Мъск по-конкретно изрази недоволство, че от Twitter не са му предоставили достатъчно информация за спама и фалшивите акаунти в социалната мрежа.

Още по темата
От компанията на няколко пъти казаха през последните седмици, че броят на фалшивите акаунти на нейната платформа е под 5 процента, припомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще оттегли своята оферта или просто цели да договори по-ниска цена.

Съобщението слага край на продължила с месеци сага, след като най-богатият човек в света обяви през април, че възнамерява да купи Twitter отбелязва Би Би Си.

На 25 април Мъск сключи с борда на директорите на компанията споразумение за придобиване на социалната мрежа за 44 милиарда долара, т. е. при цена от 54,20 долара за една акция. Оттогава Twitter загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на "Тесла" поевтиняха през този период с близо 25 процента.

Мъск ще трябва да плати компенсация в размер на 1 милиард долара за развалянето на споразумението.

Освен това срещу него може да бъде заведено дело - опция, от която от Twitter вече обявиха, че възнамеряват да се възползват.

"Бордът на директорите на Twitter е решен да завърши сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск", каза президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази увереност, че съдебната битка ще бъде спечелена.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

Не го гледаите Елон какво прави това е хамериканският Делян Пеевски. Купи акции напомпи цената и сега продаде на печалба. Абсолютна класика.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Фалшивите акаунти били под 5%, друг път. Сигурно са близо до 50%. Психясалата либерастия бореше вятърните мелници точно с фейк акаунти. А Мъск не иска да купи туатър точно защото знае този факт. А нека си вземат милиарда, ако могат, при положение че ТЕ нарушават споразумението. Но психясалата либерастия я е страх да не излезе наяве тоя фейк бизнес който въртят. Като всичко друго либерастко, и това мирише на говвна и е прогнило изцяло.

16

Бай гошо

преди 2 месеца

И аз се отказвам. Не ща да купувам нито туитър, нито тесла.