Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Поредна експлозия стана по време на изпитания на космическата компания SpaceX.

Прототип на кораба Starship, който трябва да осъществява бъдещи полети до Марс, се взриви малко след кацане.

Космическият кораб успешно се издигна до височина 10 км, след което се спусна вертикално към стартовата площадка. Част от корпуса на Starship обаче се запали и след минути той избухна, предаде БНТ.

Това е трети подобен инцидент за компанията на Илън Мъск, който има амбицията в близкото бъдеще на направи полетите до Марс за хора реалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

И аз бях фен

преди 3 години

Мъскчо: Ще пратя хора на Марс до 2020.Казано през 2018. Също Мъскчо е заритан със пари от NASA и точно Хюстън няма да му контролира глуповатите ракетки които нямат логика да падат по корем и в последният момент да се завъртат. Глупостите на Мъскчо нямат край. Както и ракетата която се взриви и един тук пусна линк в ютуб. Споко пич не им трябват руски видеа на американците които мислят. Има доста видеа от американци и европейци показващи тази Т.Ъ.П.Н.Я Мъскчо.

84

До Боби

преди 3 години

Не спирам да се смея....Каква независимост им осигурява Ангара на руснаците бе?Че те цялата ракетна техника руснаците си я направиха почти от нулата и до 1991-ва си правеха всичко сами, в условията на КОКОМ и всевъзможни други санкции.Каква повече независимост искаш? Союз и Протон в Китай ли ги правят, от Америка ли ги внасят?Ангара си беше добър проект на хартия, но в момента е като SLS на Боинг - много наляти пари и нулев резултат. Каква независимост е това?

83

Анонимен

преди 3 години

До Космос 954Боинг освен да харчат пари до момента нищо не са показали )говоря за SLS). Не знам кога на НАСА ще й писне да ги спонсорира - за момента уж го правят, за да имало диверсификация, ама едната фирма стреля ракета след ракета, а другара само обещава и се дъни на тестовете.

fallback