Снимка: БГНЕС
fallback
Италианският орган по конкуренция (Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato, или AGCM) обяви в понеделник, че е глобил Apple Distribution International и Apple Italia Srl с 10 милиона евро за "нелоялни търговски практики", пише БНР.
 
Наказанието е във връзка с това, че компанията Apple рекламира някои от моделите си iPhone като водоустойчиви до 30 минути и на максимална дълбочина от 4 м до 1 м в зависимост от модела, но в същото време не обяснява, че подобна водоустойчивост не може да бъде намерена "в нормалните условия за използване на устройствата от страна на потребителите".
 
Компанията Apple е отказала и да "предостави гаранционна помощ, когато тези модели iPhone са повредени поради влизането в тях на вода или на други течности, като по този начин възпрепятстват упражняването на правата на клиентите, признати им от закона за гаранциите или от Кодекса на потребителите", се казва още в изявление на AGCM.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Да, потребителите им са навсякъде умни колкото масовия американец, за когото е направен апарата. Ясно е казано доколко точно е водоустойчив. Не е за подводни снимки в морето. Друг е въпроса, че за толкова пари трябва и на луната да работят.

8

След време

преди 3 години

Ще почнат да ги рекламират като: "работоспособни до момента на първото ползване":):)

7

Анонимен

преди 3 години

А така. Но е малко. Само глоби за гадната огризка. Надявам се толкова много да ги глобяват, че да им стане неизгодно да продават в Европа и да се махнат от тук, за да не ми се случи нещастието да работя на скапаните им компютри отново.

fallback