Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Европейският съюз няколко години подред поставя изкуствения интелект във фокуса на вниманието, като през 2018 г. беше приета стратегия за разработване на изкуствения интелект и влиянието му върху всички аспекти на човешкия живот. Това каза Йордан Божилов, Софийски форум за сигурност, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

Европа изостава в трите ключови аспекта на изкуствения интелект, а именно – достъп до данни, изчислителни способности и специалисти, които могат да програмират и да използват изкуствения интелект.

Според Божилов това изоставане ще продължи, тъй като Европа гледа на изкуствения интелект през призмата на етичните и правни въпроси.

Американските гиганти Google, Apple и IBM имат изключителен финансов ресурс и са много привлекателни за млади таланти от Европа.

Божилов обясни, че алгоритмите на изкуствения интелект са като една черна кутия и не се знае дали тази самообучаваща се система няма да произведе нещо, което не би било в интерес на хората. Експертът е на мнение, че сериозният проблем при изкуствения интелект е наличието на много аспекти, за които все още хората нямат отговор.

Целият разговор вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

То от тия образователни канали човек може да поумнее тая вечер цъкам цъкам сто образователни канала и нито един филмов .Голяма наука мее хванала.Един свестен канал с филми няма ли имаше три брекзит им виновен е това 40 лева за наука

22

Анонимен

преди 4 години

Като гледам нан какво ниво е Кортана на Майкрософт... мнооого изостава !Толкова изостава, че първото нещо след нова инсталация на уиндоус е да си махна Кортана.

21

Анонимен

преди 4 години

И тоя само е чувал за някакво чудо изкуствен интелект, дето се самообучава, а всъщност има и ред други аспекти. Ама карай, важното е да изглеждаш умно по тивито.

fallback