fallback

Изкуственият интелект е нещо много полезно. Използван по неправилен начин обаче, той може да доведе до много вреди. Това каза Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата за IT сигурност Мнемоника, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Славчев посочи, че има определени точки в световен мащаб, които генерират голямо количество заплахи за киберсигурността. Той отбеляза, че от водещо значение е осъзнаването, че в случай на кибератака в отсрещната страна стои изкуствен интелект.

„Така се поражда парадоксът, при който човек е поставил изкуствен интелект, за да отнеме благата на друг, който трябва отново да използва изкуствен интелект, за да реагира достатъчно бързо“.

България винаги е била на едно от водещите места в областта на цифровизацията и киберсигурността, коментира гостът.

„Ресурсите за информационни технологии досега непрестанно се увеличаваха в компаниите у нас. На места средствата за информационна сигурност обаче вече надхвърлят тези за конвенционалните технологии. Причината е само една – намираме се в състояние на цифрова война и трябва да сме достатъчно подготвени“.

Още по темата може да прочетете в Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

До МанАко си мислиш, че Cortana e ИИ, май си прекалил с HALO-то.

6

Ман

преди 5 години

В момента изкуствения интелект е на много ниско ниво на проектиране ! Разговорите с гласовия асистент на Microsoft - Cortana са пример за това...

5

Анонимен

преди 5 години

Хахахаб как бъркат двата щата...България била на челно място по какво?!?!?!? Частните фирми рязработващи софтуер за широкия свят...да. Ама всиччко българско и родно отива в обществени поръчки на некадърници

fallback