снимка: Ройтерс
fallback

Лошата седмица за китайския производител на потребителска електроника Xiaomi Corp. стана още по-лоша в четвъртък, след като още повече инвеститори се втурнаха да продават акциите си колкото се може по-скоро.

Книжата на компанията се обезцениха с още 4,84% в Хонконг, като увеличиха тридневния спад до 18%, което значи пазарна стойност от 6,5 млрд. долара. Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. и China International Capital Corp. са последните засега, които намалиха целевите си цени за китайския производител на смартфони, присъединявайки се към още пет други анализатори, които понижиха своите оценки през тази седмица, предава Bloomberg.

Милиарди акции на Xiaomi бяха отключени за продажба след изтичане на шестмесечния период на блокиране, последван от борсовия дебют на компанията. Това даде възможност на много акционери, които можеха досега само да наблюдават отстрани сриването на пазарната стойност с 14 млрд. долара досега, най-сетне да се присъединят към разпродажбите. Огромните борсови сделки показват, че някои от тях са се възползвали от възможността да се освободят от акциите си, въпреки че Xiaomi е далеч от цената при листването от 17 хонконгски долара. Сега цената е около 9,84 хонконгски долара.

Продължението на материала четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Mi6A

преди 5 години

Още преди няколко години ги гледах в някакъв сайт, още не се продаваха тук, високо качество на ниска цена.

4

Горан

преди 5 години

Поснах салза! От едното око за Xiaomi, а от другото, за Apple! Много ми е болно за техните претърпени загуби! Сърцето ми се къса!

3

Анонимен

преди 5 години

Ползвам тяхни телефони от 2014 и съм много доволен. И за вбъдеще ще продължа да ползвам xiaomi- добър хардуер на отлична цена.

fallback