Снимка: istock

Продукти:

1 кг тиква
200 г орехи
50 г стафиди
1 пакет готови точени кори
150 г масло
200 г захар
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка индийско орехче

За заливката:
3 яйца
300 мл прясно мляко
50 г захар

Приготвяне:

Най-напред обелете и почистете тиквата. След това я настържете на ренде или с помощта на кухненски робот. Орехите се начукват на ситно. Разтопете маслото на водна баня на средно висока температура, за да не загори.

В голяма купа смесете захарта, настърганата тиква и разбъркайте добре, докато захарта полепне навсякъде. Прибавете канелата и индийското орехче. Накрая добавете и орехите. Отново разбъркайте.

Разстелете една кора, намажете я с разтопеното масло и поръсете от тиквената смес. Навийте кората и я поставете в средата на намазнена тавичка. Повторете това с всички кори.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути.

За заливката:

В голяма купа смесете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Добавете прясното мляко и отново разбъркайте.

Когато баницата се опече през тези 45-50 минути се вади от фурната и се залива със заливката. Пече се заедно с нея още около 10 минути.

Сервирайте поръсена с пудра захар 

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase