снимка: Ройтерс
fallback

Съоснователят на производителя на очила за виртуална реалност Oculus Брендън Трекслър Арийб напуска Facebook, става ясно от негова публикация в социалната мрежа.

Oculus, която прави очилата Oculus Rift и Gear VR, беше придобита от Facebook през 2014 г. за 3 млрд. долара. През 2016 г. тя нае Арийб, който беше главен изпълнителен директор на Oculus, да ръководи развитието на инструменти за виртуална реалност за персонални компютри.

"Аз съм много горд и благодарен за всичко, което направихме заедно. Събрахме един от най-големите изследователски и инженерингови екипи в историята, представихме първата стъпка към истинското виртуално присъствие с Oculus Rift и Touch и вдъхновихме изцяло нова индустрия. Започнахме революция, която ще промени света по начини, които дори не можем да си представим", пише предприемачът в профила си във Facebook.

"Да работя заедно с толкова много талантливи хора в Oculus и Facebook е най-преобразуващото преживяване в моята кариера. Имаме една поговорка, когато някой ви благодари, казваме: „работа е на екипа". Успехът на Oculus беше възможен само поради това извънредно колективно усилие. Бих искал искрено да благодаря на всички, които са част от това невероятно пътешествие, особено на Марк, че вярва в този екип и в бъдещето на VR и AR. Що се отнася до мен, това ще бъде първата реална почивка, която вземам от повече от 20 години. Време е да презареждане, рефлексия и креативност. Нямам търпение за следващата глава", пише още Арийб в профила си в социалната мрежа. 

Продължението на материала вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Други път направете VR очила, дето тежат ДЕСЕТ КИЛА и изискват поне 100 метра жица и компютър за 20000 лева ... Мама ви ненормална !!!

1

Анонимен

преди 5 години

И кво праим ся?

fallback