Снимка: Ройтерс
fallback

Илон Мъск направи крачка напред в изпълняването на своята визия за бъдещето на обществения транспорт, обявявайки, че тестовият свръхскоростен тунел на неговата Boring Company ще бъде отворен след по-малко от два месеца, предава Bloomberg.

"Първият тунел е почти готов", написа Мъск в официалния си акаунт в Twitter.

"Отваря на 10 декември", допълни той в друга публикация.

Въпреки че тестовият тунел, който започва на територията на компанията за ракети на Мъск Space X в Хоторн, Калифорния, прави идеята за изключително бърза система за подземно придвижване все по-реална, основният въпрос остава нерешен. Не е ясно как съоръженията на Мъск ще достигнат максимална скорост от 760 мили в час (1220 км в час), която той обеща.

В тестовия тунел максималната скорост е 155 мили в час, твърди милиардерът предприемач.

В туита си той обяви, че празненствата за отбелязването на откриването на тунела ще започнат на 10 декември с безплатни превози за онези, които пожелаят, на следващия ден.

Какви са другите проекти на Boring Company вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

"Новия соларен покрив за къщи"... Не смятам, че това е нещо революционно. Нито е най - доброто, нито е най - евтиното. И вероятно също се прави в Китай.

37

Анонимен

преди 5 години

Мъск го отваря от 2012 година. И още не е отворен. Една мексиканска фирма му построи пътрвия тестов вагон. И сега ще етства нещо, което трябваше вече да е готово. И ще го тества на скорости 4 ПЪТИ по -0 НИСКИ от реално съществуващи технологии. Цялата работа е за смукане на инвестиции, които да закопае в Тесла.

36

Анонимен

преди 5 години

Освен една електрическа кола друго реално от Мъск не сме видели. Ама електрички правят и в Китай и то доста успешни

fallback