Снимка: Pixabay
fallback

Хакери са откраднали лични данни на над милион и половина жители на Сингапур. Това е една четвърт от населението на страната, съобщават от BBC.

Данните са взети от базата данни на здравното министерство по време на "целенасочена, планирана и преднамерена атака", казват в официална представители на правителството.

Потърпевшите жители на Сингапур са посетили различни клиники в периода 1 май 2015 – 4 юли 2018 г.

Данните, които са изнесени, не са били изтрити от системата. Информацията, която е открадната, не включва диагнози и резултати от изследвания.

Все още не е ясно кой стои зад атаката, а и какви са неговите мотиви. Всичко това се случва в град, който е смятан за едно от най-стабилните и сигурни населени места.

Страната е чест обект на хакерски атаки, като през изминалата година на прицел беше Министерство на отбраната.

Правителството полага големи усилия през последните години да опази данните на гражданите и повечето опити на хакерите са били предотвратени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

То в българия се краде с връзки че протежета на шефове на булсатком пипат та защо говорим плащаш пълен пакет гледаш интернет банкиране три услуги няма дефакто трима гледат гратис тъи кактио е тръгнало тия да не се озоват в данс питам че в ловеч става това аможе и на друго място да идат плащаш пълен пакет и не ме вълнува ни кои кои е ни на кого е ще ги потърпя още малко и започвам да правя каквото трябва а те да се смятат че са предупредени оттам нататък ще си диря правата до дупка гарантирам

11

Анонимен

преди 5 години

Ти като си с форд мондео поръчков космонавт ли стана епък неисе дане би виндовса и при теб ся сее бутнал некъде накриво и пееш бела роза на витошка

10

?елтак от Ав?тралия

преди 5 години

Дааа чистач съм на басейни и в обедната почивка цъкам на компа на шефа.Разтоварващо е след събирането на презервативи в басейна...

fallback