снимка: Ройтерс
fallback

Катастрофалният опит на Toshiba да навлезе в американския ядрен бизнес най-накрая приключи.

Японският конгломерат продаде Westinghouse – затрудненото си ядрено подразделение в САЩ – за 4,6 млрд. долара на канадската инвестиционна компания Brookfield Business Partners, съобщава CNN Money, цитирайки компаниите.

„Решението да продадем Westinghouse е добра новина за кредиторите, както и за нашата компания“, заяви Toshiba в петък.

Сривът на Westinghouse струва на Toshiba около 6,4 млрд. долара, което принуди японската компания да признае, че финансовото ѝ бъдеще е в опасност.

Конгломератът се разделя с големи свои активи, за да оцелее, включително продавайки контролния пакет акции на бизнеса си с чипове на група инвеститори, сред които е и Apple.

Акциите на Toshiba поскъпнаха с около 2% в Токио след новината за сделката с Westinghouse.

Продажбата осигурява нов старт за Westinghouse, която бе принудена да обяви несъстоятелност миналата година, след като претърпя загуби за милиарди долари от закъснения и превишаване на планираните разходи при строежа на ядрени централи в щатовете Джорджия и Южна Каролина.

В изявление по повод сделката от четвъртък Brookfield нарече Westinghouse “висококачествен бизнес“ и „емблематична американска компания“.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

обезопасете офисите

преди 6 години

проучвахме авария и попаднах на офис на тази компания .офиса бе обсебен от проникнали таласъми в него.ползваха нова опасна техника инсталирана в офиса им.години след това подобни таласъми снимаха в офис на Уорли парсънс в Белене ,същата режеща охраната на помещенията техника ./вижте белене офис на Парсънс преди години..

12

Анонимен

преди 6 години

Те там са различен свят може би

11

Анонимен

преди 6 години

А на наи тъпия оператор плащаш 25 лева пълен пакет обаче в булсат плащаш 36 честито

fallback