Снимка: архив Reuters
fallback

Социалната мрежа Twitter обяви, че е въвела защитни мерки, след като неин служител за кратко деактивира акаунта на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде АФП.

Превантивните мерки имат за цел "да се избегне повторение на случилото се", съобщи компанията, която увери, че приема станалото съвсем насериозно.

Oще по темата

 
Около 19.00 ч. местно време (23.00 ч. по Гринуич) в четвъртък посетителите на страницата @realDonaldTrump биваха посрещнати от съобщението: "Съжаляваме, тази страница не съществува."

Според Twitter прекъсването на достъпа е продължило 11 минути, пише БТА.

Отначало социалната мрежа заяви, че акаунтът на Тръмп е бил деактивиран поради човешка грешка.

Впоследствие тя се поправи и каза, че действието е извършено нарочно от неназован служител в последния му работен ден в компанията.
 
Личната страница на Тръмп @realDonaldTrump е предпочитаното средство за комуникация на американския президент и има над 41,7 милиона абонати.

Тръмп има и официална страница @POTUS с над 20,9 милиона абонати, но я ползва рядко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Стига с тия социални мрежи-Facebook и Twitter!С развитието на технологиите, методите за манипулация и дезинформация стават все по-изтънчени, в Америка цяли институти се занимават с тия неща.

12

Анонимен

преди 6 години

Във Фейсбук съм абониран за писанията на Тръмп. Не ползва само туитър. Навярно си има екип за тая работа де.

11

стресиран

преди 6 години

каква поредна журналистическа драма!каква всемирна трагедия!затворен профил в социална мрежа!всички народи по света скърнят и се молят това да не се повтаря!пу,пу,да пази Господ,Буда,Аллах,Кришна,Йехова,Спас от Кочериново... и останалите не ви знам,последния да затвори вратата.

fallback