fallback

София тех парк работи с пълна сила. Или поне така изглежда. Във Facebook страницата на парка се похвалиха с "последната" иновация на едни от наемателите.
 
А именно - чадър със соларен панел, който може да зареди телефона ви, да охлади напитката и т.н.

Проблемът? Чадърът, колкото и функционален, не е безкрайно иновативен. Всъщност, патент има от преди 11 години.

Още повече подобни чадъри се продават напълно свободно из целия свят. Например, в един от най-големите онлайн търговци Amazon, може да се намери за около 100 долара.

Кой е създателят?

Зад създаването на "иновацията" стои „Топ Иновейшън”. Фирмата се занимава с разработка, производство и внедряване на иновативни и други продукти.

Според Търговския регистър неин собственик е роденият през 1985 г. Румен Арсенов. Другите му търговски дейности са свързани със застраховане и търговия, пише bTV.

През април 2016 г. той е задавал по официален ред въпроси по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия” от ОП „Иновации и конкурентоспособност” – дали възнагражденията на екипа по проекта се покриват от финансираната с европари програма и дали управителят на предприятието може да се включи в екипа.

Иновация? Моля ви, "София смех"

Разбира се, социалната мрежа не закъсня с реакциите. Потребителите набързо създадоха и пародийната страница Sofia Smeh Park.

Един потребител напомня, че през 90-те години е имало рекламни шапки със соларен панел и вентилатор. Друг пита колко пари са заминали във въпросното изобретение. Трети защитават създателите и подкрепят иновативното им мислене и стремежът за постигане на... нещо.

А може би най-разумно и иновативно е предложението на потребителят, който пише "Човечеството неумолимо върви напред. Очаквам Solar.Chadar 2.0 да прави и мусака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Журнализ

преди 6 години

Тоя ***-изобретател става за политик. Удивен съм от такава наглост.

17

Анонимен

преди 6 години

prilicha na plashilo , ako si v gorata biva da izplashish vsichko v ramkite na 500 okolo sebe si , mnogo e YEKO

16

ros teh

преди 6 години

До Анонименsashtoto go imame I nie rebqta , samo che ne raboti s tok a s mehanika , dokato piem I se zariejda :)

fallback