Снимка: flickr
fallback

Жените са се радвали на по-голямо сексуално удоволствие по време на социализма. Това твърди авторитетният американски ежедневник "Ню Йорк Таймс" в свой материал, посветен на интимните ласки в Източния блок, цитиран от "Телеграф".

Американското издание цитира сравнително социологическо проучване сред жените от Източна и Западна Германия, проведено след обединението през 1990 г., което установило, че дамите от ГДР имали два пъти повече оргазми, отколкото западните госпожи.

"Когато американците мислят за комунизма в Източна Европа, те си представят ограниченията за пътуване, мрачните пейзажи от сив бетон, нещастните мъже и жени, кретащи на дълги опашки, за да пазаруват в празни магазини, и служби за сигурност, навиращи си носа в личния живот на гражданите. Докато голяма част от това е вярно, нашият колективен стереотип за комунистическия живот не разказва цялата история.

Някои вероятно си спомнят, че жените от Източния блок се радваха на много права и привилегии, които не бяха известни в либералните декомрации тогава, включително големи държавни инвестиции в тяхното образование и обучение, пълното им включване в работната сила, щедри отпуски по майчинство и гарантирана безплатна грижа за децата. Но има едно предимство, което получи малко внимание: Жените се радваха на повече сексуално удоволствие по време на комунизма", пише "Ню Йорк Таймс". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Янчева

преди 6 години

До анонимен 18 А мъжете не само не помирисваха тогава,а направо си воняха от разстояние по време на соца. Артикул 13 бе дефицит. Секс имаше,но колко оргазма?Че целта бе жителството,дори и с кофти е..е.

53

Анонимен

преди 6 години

Повече се говореше и държеше за ценностите. Сега е слободия-говори се за пози-като най важното -,бисексуалност и гей паради

52

Шиши Кифтето

преди 6 години

*** тва верно бе аз мойта при бай Тошо повиче я биех по 200 кила бой не по 100 кът сига,*** по страстна бешипо пет пъти и текваха водити кат я онождах,па после ох бабааммм ракиа по 2 чутилки олипервах сас джумеркити и пъчата с чесан пък оеа ми ти Лепа Брена опсааааааааааа опсаааааааааа па ся нал не давът да ги бийм само по 100 кила й тегла *** веч одартях не моъ кат преди да дъна сига глеам ракийка с мизету и шкимбету па аку мноо ми се помоли женката давам й пацата да мочка да мочкааааа ех младинии

fallback