Източник: www.innovationintextiles.com
fallback

Роботизирана шевна машина съвсем скоро ще започне да произвежда стотици хиляди тениски за една от водещите компании в този сектор - adidas, което може да промени производството на текстил в световен мащаб, пише The Next Web.

Технологията е разработена от базираната в щата Атланта компания SoftWear Automation, която през 2012 г. спечели финансиране в размер на 1,25 млн. долара от DAPRA - правителствена агенция към Министерство на отбраната на Съединените щати, която се занимава с развитието на новите технологии в американската армия, за да я разработи.

Системата, носеща името Sewbot, използва камери, за да картографира платовете и роботи, които да боравят с иглите. Водещият спортен бранд смята да я използва, за да произвежда по 800,000 тениски на ден. Това ще става чрез китайската компания Tinayuan Garments, която е най-големият производител за adidas в световен мащаб, допълва China Daily.

Tinayan Garments твърдят, че една тениска ще бъде готова за 22 секунди, а разходите ще са 33 цента (около 50-60 стотинки) - цена, която по думите на компанията не може да бъде постигната дори на най-евтините пазари

Тази новина сочи, че най-вероятно adidas ще могат да станат още по-конкурентноспособни от гледна точка на цените на облекла и обувки, но също така може да се предположи и че хиляди хора могат да загубят работата си - нещо, за което отдавна се говори при автоматизация на такива процеси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Summer

преди 6 години

Gradut e Atlanta, a stata e Georgia!!!!! Nauchete go!!!!! Ne go zabraviaite nikoga, poveche!!!!! Popravete, tazi gruba greshka, vednaga!!!!!

16

Анонимен

преди 6 години

Това е по-скоро антиреклама на Адидас, защото цените на тениските няма да са по 3 долара, ако себестойността им е 30 цента.

15

Анонимен

преди 6 години

Ако някой си мисли, че цената на прозводство, материали и доставка, някога е била фактор в определянето на цените, жестоко се лъже. Тениските от алибабаот са стрували по 2 долара, да се направят, но можеш да си ги купиш за 5-6. Адидаските, са стрували по 3 долара, но се продават за по 50-100.А ако видите, "high" фешана, какви извращения са там ...Но не, цената няма да падне.

fallback