Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Правителство и бизнес се срещат в Германия, за да намерят сходни точки по казуса с високото замърсяване на въздуха и бъдещето на дизеловите автомобили на т. нар. "Среща на върха" за бъдещето на дизела. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Сред участниците на срещата са ръководителите на автопроизводителите VW, Audi, Porsche, BMW, Daimler, Ford Deutschland и Opel, както и премиерите на провинциите, в които има заводи и седалища на автомобилната индустрия – Баден-Вюртемберг, Бавария, Хесен, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц и Саарланд.

В проектодекларацията една от заложените точки е подобряването на дизеловите двигатели, което може да се случи чрез актуализация на софтуера. Подобна актуализация се очаква да струва около 100 евро за автомобил и да бъде за сметка на автомобилните производители. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Тираджия

преди 6 години

До Един от СеверозападаКолега, аз пък се чудя на тези които карат с пълна газ по път или магистрала. Спират и веднага гасят, ако са с турбо, а те повечето са, сещаш се кво става с турбинката. То нема да стане от няколко пъти, ама накрая ще закоксуват лагерите и Чао.

13

до 12

преди 6 години

Най големият парадокс е,че всичките лампи в апартамента ми консумират по малко енергия отколкото късите светлини и габаритите които сега се изискват по закон при шофиране защото са светодиодни.Толкова ли няма в този парламент поне един инженер който да обясни на депутатите ни това?Преди 2 или 3 години слушах един от тях как обясняваше,че за час къси светлини и габарити се изразходвал 15-20 грама бензин.В света няма толкова икономично устройство,но той не го знае!Партиец,какво да го правиш!

12

до 12

преди 6 години

Ако отдалеч моторите ти се сливат с асфалта и ти виждаш само фарът им значи няма да ги видиш и на кръстовище защото са перпендикулярно на теб.Значи няма да различиш и мотор от кола с един светещ фар.Да не говорим за пешеходци или животни на платното.Не знам доколко такъв човек може да е шофьор!Все пак шофьорът трябва да вижда за да може да управлява превозно средство.

fallback