Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Пред България стои добра перспектива, свързана с поемането на президентството на Европейския съвет. Това коментира изпълнителният директор на Американската търговска камара в България (AmCham) Петър Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му с номинирания български комисар по дигитализацията - Мария Габриел, страната ни има уникален шанс за развитие в дигиталната среда, от който тя трябва да се възползва. България може да бъде дигитална страна, ако всички обединят усилията си в тази посока.

"Виждам AmCham като един естествен партньор на предприемачите и венчър фондове", поясни Иванов.

България е на трето място в Европа по предприемчивост и по установяване на стартъпи в областта на високите технологии, отбеляза още той.  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Оф затова гледам странности като пусна кабел на кабелната веднага става яд почва да ми бави нета на виваком ало какво става аз си плащам *** некои спи в ловеч

13

П.Петров

преди 6 години

И кои са "високите технологии" ?Може би нанотехнологии, фармация, микроелектроника, генно инженерство ?Каква висока технология е аутсорсинга или биткоин мининга ?Или навярно имат предвид отглеждането на едър и дребен *** високо в планината ... ама май и това го нямаме !Колко от "стартъпите" стават "стендъпи" ? Както писаха вече, всичкото е едно усвояване на евро фондове!РЕД, ЗАКОННОСТ,ИНВЕСТИЦИИ,ОБРАЗОВАНИЕ ! Няма ли ги тези неща, все е МИЗЕРИЯ, колкото и да се лъже!

12

Анонимен

преди 6 години

От 30 години сме все с големи перспективи за развитие и никакъв прогрес. Някои хора като че ли им прави кеф да раздуват локуми и да лъжат хората.

fallback