Снимка: Shybot
fallback

Инженерите от компанията Codame в сътрудничество с италианската художничка с творчески псевдоним Норма Джийн създадоха срамежлив робот, който се страхува от хората и от своите събратя, съобщава сайтът Лайф.

Името на машината е Shybot и тя в продължение на една седмица се придвижваше в северозападната част на пустинята Сонора в САЩ. Роботът беше конструиран за изложбата "Пустиня Хикс", за да разкрие проблема с общуването между човека и човекоподобните машини. По време на странстванията си из пясъците Shybot избягваше всякакви контакти с човешки същества.

За целта андроидът беше оборудван с камери. В случай на откриване на хора или на дронове, той веднага се насочваше в обратната посока.

Движенията на апарата социопат бяха проследявани с джипиес, като той беше захранван със слънчеви батерии.

We set the #SHYBOT free @_DesertX with Norma Jeane !!! pic.twitter.com/ZEXO6nlQrR

— CODAME ART+TECH (@codame) February 28, 2017

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Сашо

преди 7 години

Гледам снимката, викам бре, тези 5 години са го правили, сигурно е голям колкото ЗИЛ .Пуснах клипчето, детска играчка, една седмица са го правили, нормално за еврогейци .

14

Башка Луд

преди 7 години

Плост народ, все на чужд харчлък завиждат. Въпроса не е какви пари харчат, а за какво. Не е въпроса, техни си-харчат ги, а за моралната страна на въпроса. Шопа гледал мерцедеса на Живков и си казвал, аз да съм, по-убав че карам!Е това ни е тъпата шопска психика, имат-арчат!Наздали ще ме разберат!

13

Анонимен

преди 7 години

и като създадоха робот който бяга и се крие ,кво разбраха,пък и как го хванаха,нали бяга от тях

fallback