Снимка: Reuters, архив
fallback

Южнокорейската компания Samsung заяви днес, че проблеми в проектирането и производството на батериите на нейните смартфони Galaxy Note 7 са били причина за тяхното прегряване и самозапалване, предадоха световните агенции.

Oще по темата
"Нашето разследване, както и разследванията, извършени от три независими организации, стигнаха до заключението, че батериите са се оказали причината за инцидентите с Galaxy Note 7", съобщиха от Samsung.

Компанията заяви, че при разследването са били проучени над 200 000 устройства и 30 000 батерии.

Тя каза, че ще "вземе всички необходими мерки, за да не се повтаря подобна ситуация в бъдеще".

През септември миналата година Samsung обяви масово изтегляне и прекратяване на продажбата на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да се взривят. След това компанията обяви, че дефектът е отстранен и започна да сменя закупените по-рано смартфони с нови.

По-късно обаче стана ясно, че компанията не е успяла да преодолее проблема, тъй като батериите продължиха да се самозапалват. Поради това Samsung обяви пълно изтегляне на апаратите от този модел и спирането им от производство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

П.Петров

преди 7 години

Не е достоверно! Очевидно Самсунг крият истинската причина. Литиеви батерии се произвеждат от много време. Риск от самозапалване има, когато се обърка алгоритъма за зареждане, тогава се образуват остри литиеви кристали, които пробиват изолатора между електродите и се получава вътрешно късо съединение, което пък води до запалване. Преди месец, два излезе независимо проучване, което твърдеше, че поради малкия обем, батерията в Галакси 7 е твърде притисната. при зареждане се разширява и пак литиевте кристали пробиват изолатора и окъсяват.

9

Анонимен

преди 7 години

Преди години съм бил свидетел как при късо съединение на изводите на нов 60 амперчаса акумулатор същия се разцепи в крайната клетка и електролита се разлетя на метри. Как батерия на смартфон Galaxy Note 7 може да прегрява и се взривява при положение, че работи с малко напрежение и милиампери ток? След прегряването прави късо на изводите и тогава има бум!? А защо загрява? Защото не е оразмерено както трябва за съответната консумация плюс коефициента. Samsung нещо са изтарикатували нещо.

8

Наблюдател

преди 7 години

Шо изследвания за нещо дето беше ясно като "бял ден"!

fallback