Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Темповете, с които електромобилите навлизат в България, са невероятни. През 2016 е отчетен между 2 и 3 пъти ръст на продажбите спрямо предходната година. Това обяви Илия Левков от Индустриален клъстер Електромобили в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му бизнесът и общините са много активни в процеса по въвеждане на този вид автомобили, като все повече логистични и всякакъв вид обслужващи компании търсят решения с електрически превозни средства.

Левков коментира и действията на общините, като посочи, че те имат много сериозна роля в инфраструктурата и стимулите и регулациите. 

Те биха могли да създадат регистър с възможни точки за инвестиции и изграждане на зарядна инфраструктура. За електромобили не се плащат синя и зелена зона, нито общински данъци. Искаме да мотивираме по-голяма част от общините да обслужват с електрически автомобили дейностите в парковете и градините.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

фф

преди 7 години

От нула нарастнали на 3 :)

19

Анонимен

преди 7 години

Ще стане накрая като с метана. 10лв на 100км, хаххахаС цените на Марешки, дизела ми харчи под 9 лв на 100км, хахаха8 хилядо долара е субсидията на УСА към купувача на електромобил. Тук предлагат да нямат синя зоня, хахахах

18

Анонимен

преди 7 години

Някой замисля ли се че за всеки електромобил трябва да има зарядна станция. Представете си в София над 1 000 000 зарядни станции. И от тук идва следващия момент. Когато се включат да речем 500 000 автомобила вечер да се дозаредят какъв пик на консумация ще се получи. Гарантирам ви че трябва изцяло нова енергийна ситема само за зареждане на електромобилите.Кой мислите ще плати за това?

fallback