Източник: LG Home Entertainment Company
fallback

Левитиращи аудио колонки не са най-иновативното нещо на света, но определено изглеждат доста добре. И тъй като едва ли левитацията би била добра опция при слушалки, LG избира да пробва с дебютния си продукт PJ9 Portable Speaker, съобщава Digital Trends.

"Последното ни допълнение към нарастващата серия от премиум безжични аудио устройства не само хваща окото, но и предава съобщение, с което LG показва, че приема като предизвикателство да представи нещо ново", казва Брайън Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company.

"Абсолютно сме отдадени на проучването на нови концепции и иновативни дизайни за аудиопродуктите, които потребителите по света търсят, и PJ9 е последният пример за това", настоява той.

Звукът, който PJ9 вади, наподобява 360-градусов, с разликата, че просто виси във въздуха. LG нарича станцията, над която устройството левитира, Levitation Station. Тя съдъръжа електромагнити, които държат спийкъра във въздуха. Самата станция съдържа и суббуфер, който би трябвало да засили баса, имайки предвид малкия размер на самия спийкър.

Компанията съобщава и че устройството е със стандарт IPX7, което ще рече, че PJ9 не само ще оцелее след силен удар, ако падне, но е и водоустойчиво (до 30 мин. на дълбочина 1 метър).

Батерията на спийкъра издържа до 10 часа постоянно ползване, а когато тя започне да се изтощава, PJ9 автоматично "каца", за да индикира, че има нужда от зареждане.

Засега няма никаква информация по отношение на цената или пък това кога се планират доставки.

LG ще дебютира със спийкъра си на технологичното изложение Consumer Electronics Show, което ще се проведе в Лас Вегас между 5 и 8 януари 2017 г..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

До тоя де краде виваком абре за толкова години нет технологията напредна убеждавам се чее един и същ при мен бих казал не можа ли да си намееиш свестен нет

16

Анонимен

преди 7 години

За 10лв ше си взема един левитиращ спиикър марка "блак мейнгъл" модел "филиповци". Ше ми свири с акордеона и ше ми пее а като ми писне ше му тегля един шут да полети и да кацне после. Кви 200 долара бе, е го за 10лв и то натурален продукт, биоразградим...

15

Димитър

преди 7 години

Ако се и зареждаше като кацне, щеше да е чуден.

fallback