снимка: Ройтерс
fallback

Потребителка на смартфон на Samsung във Франция твърди, че нейният Galaxy J5 се е запалил в неделя, предава Bloomberg. Моделът е различен от Galaxy Note 7, който беше изтеглен от целия свят заради подобни проблеми, пише Bloomberg.

Ламиа Буирдан твърди, че е забелязала, че телефонът ѝ е много горещ, след като помолила 4-годишния си син да ѝ го донесе по време на семейно събиране у дома. Тя твърди, че е хвърлила телефона, когато осъзнала, че е раздут, а от него излиза пушек.

"Паникьосах се, когато видях дима, и рефлексът ми беше да го хвърля", коментира Буирдан, майка на три деца, която живее във френския град По. 

След това телефонът се запалил, a партньорът на Буирдан го изгасил.

Жената твърди, че е купила телефона през миналия юни от уебсайт, който предлага намаления.

От своя страна наскоро южнокорейската компания изтегли милиони смартфони Galaxy Note 7 заради проблем с батериите им, които се нагряват прекалено много и се подпалват.

Уилям Софега, анализатор на IDC, твърди, че инцидентът във Франция, вероятно е изолиран случай, посочвайки, че телефонът е на пазара от няколко месеца и това е първият случай, в който се говори за запалване на батерията.

По думите му проблемите, включващи литиево-йонни батерии, не се случват само при смартфоните, но и при лаптопи и ги има от години, но няма лесен начин за справяне с тях. Дефектите при производството или дори малки щети могат да доведат до проблеми, които да карат батерията да прегрява и потенциално да се запали.

Samsung заяви, че не може да коментира случая, защото все още не го е проучила. По думите на компанията проблемите с Galaxy Note 7 са изолиран случай само за този модел.

Повече по темата четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Тъпотия

преди 6 години

Това е единичен случай, също така не се знае от къде е купен. Не се знае и как го е ползвала, не се знае дали изобщо е оригинален Самсунг. И да е, има дефектни БРОЙКИ на апаратите, които моментално се дават на магазина от който е купен и се ЗАМЕНЯ С НОВ ако е в гаранция. Познавам хора с J5 2015, J5 2016, а аз съм с J5 2017 и никога и 3те модела не са ставали котлон, камоли да се запалват...

4

Mawtyn

преди 7 години

Ами Вие сте ,като селските бабички! Чули не Чули говорят! Случаят е само един и телефонът е закупен от неизвестен и неофициален дистрибутор!

3

Анонимен

преди 7 години

СА ДА СЕ ЗАГРЕЕ БИХ ПОВЯРВАЛ ДАЖЕ ДА СТОПИ ПЛАСТМАСАТА АМА ДА СЕ ЗАПАЛИ НАДАЛИ :D

fallback