снимка: Ройтерс
fallback

Онова, което можеше да бъде просто един кошмар за корейския производител на потребителска електроника Samsung, се превръща в трагедия.

Много скоро след появата на нова информация за това, че устройства от втората партида Galaxy Note 7 имат проблем с батериите, компанията прибягна до най-крайната възможна мярка и направо спря производството на смартфона. Информацията бе първоначално от местни медии, позовавайки се на доставчици, но след това и самият концерн обяви, че "пренастройва производствения си календар, за да спази изискванията за качество и безопасност".

Към момента все още не е ясно какво точно предвижда решението и каква ще е съдбата на устройството, предава Bloomberg.

Запазил своята анонимност източник смята, че проблемът идва главно от завод във Виетнам, откъдето излизат глобалните пратки на Galaxy Note 7.

За да бъде трагедията пълна, два от четирите големи американски мобилни оператора спряха продажбите на Galaxy Note 7 по-рано през седмицата. AT&T и T-Mobile вече няма да заменят и продадени преди това устройства.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен ти явно или не можеш да четеш или по-вероятно познаваш буквите, защото си напечатал тази глупост, но имаш проблем с разбирането Note е флагмана на Samsung и не напразно в него инвестират най-много, а и демонстрират най-новото. Този телефон, ако нямаше проблема който има iPhone 7 щеше да има едно единствено общо (7-цата)... Проблем с имиджа ще имат със сигурност, но 17-те милиарда долара, загуби от тази случка, не мисля че няма да ги усетят финансово!

10

Анонимен

преди 7 години

Ноут и без това е нишов продукт, така че финансово няма да го усетят кой-знае колко. Още повече, че в тоя сегмент няма никаква конкуренция. Проблема им е повече имиджов.

9

ааа

преди 7 години

Чао, чао, Самсунг!

fallback