снимка: Ройтерс
fallback

В навечерието на старта на предварителните записвания за новия си премиум смартфон iPhone 7 американският технологичен концерн Apple изненадващо обяви, че в бъдеще няма да предоставя повече данни за продажбите през първия уикенд.

Компанията обяви, че бройката вече няма стойност, тъй като се определя не от търсенето, а от наличността.

„Достигнахме до един етап, в който знаем още преди първата поръчка, че iPhone 7 ще бъде разпродаден“, казва се в цитирано от DPA изявление. Досега броят на продадените през първия уикенд смартфони се следеше стриктно от анализаторите и се считаше за първи индикатор за перспективите за продажби на новите iPhone-и.

Някои анализатори смятат, че сегашното изявление е признак за опасения, че продажбите няма да оправдаят очакванията на фона на все по-голямото засищане на водещи пазари и неособено големите промени в апарата. Освен това е налице и тенденция за все по-бавно актуализиране от страна на потребителите на досега ползваните от тях устройства.

Тези продажби обаче се колебаеха и според наличността на устройството в различни страни.

Книжата на Apple приключиха борсовата сесия в четвъртък със спад от 2,6 на сто.  

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 7 години

Бойчо - балканското хейтърче може да коментира това: "Т-Моblе и рrnt cъoбщиxa във втopниĸ, чe зaявĸитe зa Рhоnе 7 и Рhоnе 7 Рlu ĸъм мoмeнтa ca чeтиpи пъти пoвeчe oт тeзи зa пpeдxoднитe Рhоnе 6 и Рhоnе 6, пишe СNN Моnеу."

28

Анонимен

преди 7 години

Махнаха жака за слушалки за да намалят производствената цена и да ни продават допълнителни безжични счушалки за 160$. Правят го за да запазят печалбата при намаляващата бройка на продадени телефони. Все пак имат една религиозна маса овце дето са готови да ги скубят заради марката айфон, независимо колко го даунгрейтнат.

27

Анонимен

преди 7 години

До хаххЕдно нещо струва толкова за колкото можеш да го продадеш. Колко е производствената цена на златото , на петрола ? Ти като зареждаш гориво само друсан ли караш колата. Но ние българите обичаме да гледаме в чинията на другите. Създай и ти продукт с висока добавена стойност и го продавай както си искаш . Като много мислиш за хората без пари го продавай или раздавай. Капитализмът се води от алчността. Като не ти допада цената има гърмящи самсумги , има чисто нови ле новички телефончета.

fallback