Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

След 25 години 47% от хората по целия свят имат достъп до интернет. Данните са оптимистични, тъй като съвсем до скоро в Европа процентът на навлизане на широколентовия достъп не е преминавал 60%.

Изненадващ е фактът, че половината от хората, имащи достъп до интернет в световен мащаб, се намират в Китай. Това каза Димитър Ганчев от Интернет общество - България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

За капацитета на консумирания интернет в страната, България е направила голям скок по отношение на развитието си на пазара за интернет услуги. Липсата на регулации на този пазар дава възможност да се имплементират и развият някои технологии, коментира от своя страна Веселин Котаров от FineDays.

По думите му с навлизането на облачните услуги, предизвикващи голям обрат през последните 5-10 години, бизнесът получава възможност за достъп до продукти, необходими за ежедневната му работа. "Не останаха бизнеси, които да не са повлечени от тази вълна", коментира още той. 

Според Ганчев в близко бъдеще се очаква управлението на интернет да бъде изнесено извън прекия контрол на американското правителство.

"Досега интернет се управляваше по силата на договор между няколко организации и американското правителство. Очаква се управлението да се прехвърли към модела Multi-state holder, при който много различни организации ще имат своя дял", поясни той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Ба това некои *** на орбитал да се мъче да те краде стефане махаи се бре токувиж те пратя на отчег в системата

8

Анонимен

преди 7 години

Искам да попитан кога ще има мобилен нет на шипково курортно място ни на един мобилен оператор няма покритие има вифи но не и мобилен срамно е курортно място е

7

Боби

преди 7 години

До sysop 5До някъде са синоними но има и разлика. Бърз интернет означава колко ще чакаш за да получиш дадена услуга. Повечето услуги вече не ограничават предаваната информация така че е нужен и широколентов достъп за да бъде изпълнено условието за бърз достъп.А поради липса на специалисти и поради факта че нашите "ШЕФОВЕ" не сменят своевременно ХАРДУЕРА - Докараха България до състоянието да е лидер в широколентовия Интернет който обаче да е БАВЕН.

fallback