Снимка: Кадър от YouTube
fallback

Забравете за сръчните тайландски масажистки, на тяхна смяна идва роботът Ема, който действа по-добре от професионалистките, като прави перфектен източен масаж, пише в. "Дейли мирър".

Името на апарата Ема е акроним от Expert Manipulative Massage Automation. Роботът използва триизмерни технологии и сложна система от сензори, за да установи сковаността на мускулите на пациента и реакциите му на манипулациите.

Апаратът е разработен от Албърт Цзан от Технологичния университет в Сингапур. През изминалата седмица Ема масажира 50 пациенти с много добри резултатите. Сред тях фигурираха предимно професионални спортисти с най-различни оплаквания.

Ема никога не се уморява и масажира пациентите като на поточна линия. Тя е снабдена с роботизирана ръка, въртяща се около 6 оси и способна да извършва най-сложни манипулации с изключителна прецизност. Апаратът е оборудван със специална защита, така че никога да не прилага по-голяма сила, отколкото е необходимо. За целта се активират чувствителни сензори за налягане. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

gosr

преди 7 години

Забравол бях за един интригант на 30,де станал някои благодарение на маика си с не на себе си и тоя някои мие длъжник доде ежив и не ме и интересува

9

До №4

преди 7 години

Щастливия край си го правиш после вкъщи :)

8

Анонимен

преди 7 години

Ааааа, Цура цунамиту ния давъм! Кой ши ми вади песокут от бъбречетата!

fallback