Снимка: Reuters, архив
fallback

Apple работи по един по-особен проект през последните месеци - пускането на телевизионен минисериал, но без сценарий (за сега). Шоуто ще разказва какво се случва в света на приложенията, като тяхното изработване и икономиката, която създават, но за сега не става ясно как точно ще го разпространява.
 
Компанията официално започна кастинга на създадения за целта сайт "Planet of the Apps", както и ще се казва шоуто. Целта е да се съберат колкото се може повече участници, които са създатели на приложения и могат да споделят опита си от монетизирането им. Зрителите пък ще могат да следят тези разработчици, получавайки съвети и от тях, и от технологични инвеститори, които пък могат да им помогнат с финансиране на техните идеи.
 
Телевизионният сериал ще се снима в Лос Анджелис, като първата дата е 21 октомври и до тогава разработчиците трябва да имат поне бета версия на приложението си. В първия сезон от шоуто ще участват близо 100 кандидати.
 
Компанията за телевизонна продукция Propagate е една от копродуциращите предаването. Стартъпът Product Hunt пък ще организира кастинга - общо 4 срещи в Сан Франциско, Лос Анджелис, Остин и Ню Йорк, на които да търси подходящите разработчици, които да участват.
 
Все пак телевизионно шоу от страна на Apple си е изненада. За разлика от стриймващите съдържание Netflix, Hulu и Amazon, компанията не разполага нито с телевизионна стрийминг услуга, нито пък с продукция, за която потребителите да плащат.
 
Потенциален добър вариант за Apple би било, ако шоуто се окаже голям хит и е достъпно само от Apple TV, за да се стимулират продажбите на устройството. Това обаче едва ли ще се случи, имайки предвид че целия iTunes каталог е достъпен от всички Apple устройства и ограничаването на шоуто само до една е нож с двойно острие, още повече в момент, в който хората гледат филми и предавания на много повече устройства от един телевизор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

ха ха и за кои приможения става вапрос ако е техните няма да имат материал за един сезон от 7 - 10 епизода по 20 минути. ако е за всички приложения само ще изгубят клиентите си. пак да не говорим че одикновения потребител няма да иска да гледа как програмисти говорят на език който не разбира.

fallback