Снимка: архив Reuters
fallback

Работите ли добре под напрежение? Харесва ли ви? Ако монотонната работна обстановка ви дейста зле и си искате дневната здравословна доза напрежение, то определено може да ви хареса да работие за Илон Мъск - изпълнителният директор на компанията за електрически автомобили Tesla.
 
Мъск, който е изпълнителен директор и на компанията, целяща да извършва пътувания в космоса - Space X, наскоро спечели 7-мото място в класацията The Creators на Business Insider. Тя събира 100-те най-креативни и иновативни лидери в света, които не само движат компаниите си напред, но и създават стойност, която ще остане за поколенията. Мъск е описван като безмилостен в работната етика и строг със служителите си, очаквайки дълги часове упорит труд от тях.
 
Всеки, който се присъедини към неговия екип трябва да е с ясната идея, че животът му ще стане доста по-сложен - новият му шеф обича да казва, че толкова пришпорва хората си, че в даден момент те започват да се чувстват все едно се "взират в бездна", като най-успешните служителни използват този интезивен натиск като стимул за още по-усърдна работа.
 
Ако това не ви плаши и ви се струва като интересно предизвикателство, то едно интервю за започване на работа в Tesla ще бъде първата стъпка, чрез която ще се разбере дали може да работите под напрежение. Ето част от въпросите, с които хората са се сблъсквали до сега, а защо не някой ден и вие:
 
1. Защо избрахте "Tesla"?
 
2. Каква точно Ви мотивира да работите в тази сфера?
 
3. Опишете как бихте променили културата на компанията.
 
4. Какво знаете за колите?
 
5. Разкажете ни за проблемите, с които сте се сблъсквали и как сте ги решили.
 
6. Какво биха казали Вашият бивш работодател, както и колеги, за представянето Ви?
 
7. Разкажате ни подробно за всичко, което сте включили в резюмето си.
 
8. Стоите на повърхността на земята. Вървите около километър на юг, около километър на запад и около километър на север. В крайна сметка се оказвате отново на същото място. Къде се намирате?
 
9. Вие сте на лодка, която се намира в голям резервоар с вода. Хвърляте котва зад борда. Повишава ли се нивото на водата в резервоара или се понижава?
 
10. Обяснете какво означава и как работи XYZ.
 
11. Разкажете за проблем, за чието решаване е трябвало да работите в екип.
 
12. Как се отнасяте към нуждата от многократно повторение на определени процеси, дори видимо да няма проблем?
 
13. Виждали сме доста хора като Вас. Кое Ви прави различен?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

mitko

преди 7 години

хора лодката е вече във водата, котвата се намира в лодка (поне така се предполага, няма къде другаде да е ) съответно тя влияе на тежеста на лодката в която сте, какво би променило дали тя е вътре или вънка ?

30

joni

преди 7 години

интересно мие хора от проти работници станаха бизнесмени питам понеже имах един които вече не мие никакъв по простата причина че тоя *** явно е нанесъл доста поразии и ги продължава ами любезни наи добри приятелю понеже няколко те игнорирраха доиде и моя ред що щото не знаеш какве е да си наи добър *** сметкажииска *** само че нали знаеш идва момента в живота поня дано ти дотрябвам е вече аз знам де мога да те пратя там където тие мястото

29

Анонимен

преди 7 години

До ШопНе помниш правилно.Желязото има плътност 7,85гр на куб. см

fallback