Снимка: Splurge

Почти всеки е минал през използването на кредитна карта, нейното изпразване и досадното пълнене всеки месец в някакъв период от живота си. Някои хора обаче не могат да се спрат и изпадат в доста затруднения заради нужните плащания, които трябва да правят. Новото приложение на компанията за онлайн банкиране Ally иска да ограничи до минимум тези неприятни случки.
 
Името на приложението е Splurge Alert и както името му предполага, целта му е да спре хората да харчат твърде нашироко за нужни и ненужни удоволствия. Всеки път, в който потребител със Splurge Alert се доближи до изкушения като магазини за кафе или за дрехи, Splurge почва да вибрира и да предупреждава да не изпразва банковата си сметка допълнително.
 
"Splurge Alert беше замислено като креативен начин за насочване на вниманието към локации, където потребителите, както и известни личности, са склонни да харчат излишно много," казва маркетинговият директор на Ally Андре Райли в интервю пред Digital Trends.
 
Но предупрежденията на Splurge Alert не се ограничават само с вибрацията. Ако се зададе опцията "Splurge Buddies", приложението ще може да изпраща текстови съобщения и на приятелите на потребителя, за да ги предупреди, че се намира и задържа твърде дълго в зона с много локации за излишни харчове. Така загрижените приятели ще могат да се притекат на помощ веднага.
 
Според Райли, Ally се опитва да научи новите поколения, че не би трябвало да харчат повече, отколкото е нужно. Проучване, което компанията е направила, посочва, че 85% от участвалите в него потребители се чувстват виновни от време на време, защото са тотални прахосници. Това, според тях, е достатъчно да се повдига все по-често въпроса с ненужните харчове и как да се избегнат.
 
Това може би е едно от най-интересните нови финансови приложения. То за сега не се опитва да спечели пари от хората, които го ползват или техните приятели, така че целта е по-скоро възпитателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase