Снимка: Reuters
fallback

Със сигурност по света има много ентусиасти, които търсят адреналина като скачат от сгради и се снимат на високи кули, но по-безопасен начин, например е една дрямка в морето с риби и акули. Най-голямата платформа за споделяне на места за нощувки и наеми Airbnb стартира конкурс, който ще награди трима от този вид ентусиасти с легло в стъклен корпус в Парижкия аквариум.
 
Спалнята се намира на около 100 метра под водата и е оградена отвсякъде със стъкло, за да могат тримата спечелили да се насладят на 360-градусовата гледка на 35-те акули, които също ще бъдат любопитни към временните си съквартиранти. Хазяинът в случая ще бъде Фред Байла, който е рекордьор по свободно гмуркане и всеотдаен любител на акулите.Той ще придружава всеки от спечелилите и заендо със стъклото ще е единственото нещо, което ще отделя щастливците от акулите и 3 млн. литра вода.
 
След като конкурсът мине, морски биолози ще използват вградените в стъклената спалня камери, за да изследват навиците и поведението на морските същества с една от най-страховитата репутация в света. Много от учените смятат, че акулите всъщност са много по-мили и нежни и хора като Байла искат да им помогнат да го докажат.
 
За мераклиите си има и правила за престоя в спалнята:
 
забранени са ходенето на сън и нощни плувания;
пазете главата и краката си в спалнята по всяко време;
никакви селфита по тъмно - помнете, че акулите са чувствителни към светлина;
овцете не могат да плуват, така че бройте акули;
не изяждайте съквартиранта си.
 
Победителите ще получат и частна обиколна на аквариума в Париж, който е най-големият при отварянето си през 1867 г. За спечелилите, които не живеят в Париж, Airbnb осигурява и двупосочен билет. Спането ще бъде на 11, 12 и 13 април.
 
За да участвате, трябва да си регистрирате Airbnb акаунт и да напишете едно кратко есе защо смятате, че вие трябва да сте сред избраните. Крайният срок е 3 април, така че всички любители на акулите - активизирайте се тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Искам с жени

преди 8 години

С жени може, с акули не благодаря.

3

Анонимен

преди 8 години

стия зъби... не :)

2

Анонимен

преди 8 години

../искатели да ви направи смирка

fallback