Снимка: Kuvee

Напоследък може да се окаже, че умните джаджи са повече от умните хора. Последният писък на модата при новите технологии са умни бутилки вино. Да, бутилка вино, която може да се окаже по-умна и от хората, предлагащи ни вино в специализираните магазини.
 
Компанията Kuvée обяви, че е успяла да набере 6 млн. долара финансиране от различни инвеститори, за да може да влезе в масово производство на своите умни бутилки вино, съобщава TechCrunch. Те имат вграден тъчскрийн, който дава информация за история на виното - какъв сорт е, от къде се добива, колко е отлежало, както и друга любопитна информация - например, с каква храна може да се съчетае най-добре.
 
Kuvée иска да впечатлява гостите на различни ресторанти или частни партира, като тъчскрийнът също ще дава съвети за това как да се сервира виното, като от него ще може и да се поръчват допълнителни бутилки за доставка.
 
Другото интересно на умната бутилка е че може да пази виното свежо и годно за пиене до 30 дни, тъй като всички знаем, че отворим ли вино, трябва да го изпием веднага, иначе губи качествата си и няма как да се насладим на първоначалния му вкус.
 
От днес започват предварителните продажби, като пакетът за 199 долара, който може да бъде поръчан, ще включва умната бутилка, както и още 4 различни вина. Тази цена е промоционална, като след изчерпване на количествата нормалната цена за комплекта ще е 349 долара. Доставките ще започнат през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase