Снимка: Reuters
fallback

След около 100 години хората ще колонизират Марс и ще заживеят на Червената планета. Това предрече знаменитият британски учен Стивън Хокинг в интервю пред ТАСС.

"Вниманието на НАСА и на другите световни космически ведомства е съсредоточено върху Марс. Това е най-близката приличаща на Земята планета, с почва и атмосфера”, казва Хокинг, цитиран от БТА.

Ученият няма съмнение в прогнозата си.  ”Аз не се съмнявам, че през следващите 100 години хората ще заживеят на Марс. За да се случи това, трябват инвестиции, които биха позволили да подобрим нашите познания за това как да се оцелее в условия на космическа радиация и как да се борим с липсата на жизнено важни ресурси извън пределите на Земята“, каза още професорът.

Самият Хокинг, който е прикован на инвалидна количка, сподели надеждата си, че самият той скоро ще полети в Космоса.

”Вероятно ще имам шанса да полетя в Космоса с „Virgin Galactic”, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Pet

преди 8 години

В България има около 1 000 000 *** , да ги изпратим на Марс с еднопосочен билет, тях не ги хваща дори радиация, нека си берат желязо безпроблемно.

38

s

преди 8 години

Като гледам какво се случва по таз земя, ми се чини, че до 100 години може и да няма кой да се засели на Марс. Хората вече не изглеждат толкова умни, че да се съхранят още 100 години.

37

Анонимен

преди 8 години

Тоа па ,язе имам познати си живееат на марс от маса години

fallback