Снимка: архив Reuters

Често описваната като "Uber при хеликоптерите" стартираща компания Blade предлага на клиентите си специална оферта за тези, които искат да посетят Фестивала за музика и изкуства в Coachella Valley през април, съобщава Business Insider.

Срещу скромната сума от 695 долара стартъпът ще превозва феновете до Палм Спрингс, Калифорния - градът, който се намира най-близо до локацията на фестивала. Ако има желаещи да наемат всичките 6 места в един хеликоптер, то те ще трябва да се разделят с 4,170 долара.

Пътуването между Лос Анджелис и Палм Спрингс е малко повече от 200 км и обикновено отнема около няколко часа с кола, но изпълнителният директор на Blade, Роб Вийзентал, се хвали, че тяхното пътуване ще отнеме точно 55 минути. Той се надява и тази година да се запази броят на хората, които миналата година са посетили фестивала, който продължава две седмици - близо 200,000 души.

Blade си партнира и с услугата за споделени пътувания Uber, която ще осигурява извозване на пътниците от и до летищата в Лос Анджелис и Палм Спрингс. Цената на това извозване ще е включена в таксата от 695 долара на Blade, като шофьорите на Uber ще помагат и с носенето на багажа на хората от и до хотела, в който ще се настаняват в Палм Спрингс.

Хората, които искат да пробват услугата и са готови да отделят исканите суми могат да резервират своите места и в приложението на Blade, и в приложението на Uber. Първите полети стартират на 25 март и ще продължат до края на фестивала на 24 април.

Хеликоптерите, които Blade използва за пътуванията, са 130, но не притежава нито един от тях, а просто ги наема. За тази година това е вторият фестивал, за който предлага полети. През януари извършваше полети за филмовия фестивал Sundance между градовете Солт Лейк Сити и Парк Сити, но е била принудена от местните власти да ги прекрати, тъй като смущавали местната популация от лосове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase