Снимка: архив, Reuters
fallback

Изглежда, че Sony няма да остане по-назад от Nintendo и също ще се фокусира върху игрите за мобилни устройства. Компанията обяви днес, че създаде ново бизнес звено, чиято цел е да направи възможно играенето на PlayStation игри на iOS и Android устройства, съобщава TechCrunch.
 
Новината може да звучи стархотно за геймърите, но една подробност от съобщението на Sony може и да не ги зарадва особено – за сега фокусът на създаването на мобилни игри ще е насочен само към Япония и Азия. Новото бизнес звено официално ще бъде създадено на 1-ви април, като тогава ще се извърши ребрандирането на Sony Computer Entertainment в Sony Interactive Entertainment.
 
Ацуши Морита, ръководителят на Sony Computer Entertainment за Япония и Азия, ще ръководи Forward Works – шапката, под която се разработват мобилните игри на Sony и под която ще се създаде въпросното нови звено за PlayStation игрите. Андрю Хаус, който е един от директорите на Sony Computer Entertainment на глобално ниво, също ще има пръст в развитието на Forward Works по новата инициатива.
 
Nintendo пусна този месец първата си мобилна игра – Miitomo, но тя е по-скоро социално просто социално приложение, което дава възможност на ползващите го да си правят анимационни аватари. Sony обаче смята да разработва игри в истинския смисъл на думата, за да зарадва своите PlayStation фенове и на техните смартфони.
 
Това ще е вторият опит на компанията да се опита да следва тренда с игрите за мобилните устройства. Предишният опит – PlayStation Mobile, който трябваше да се използва чрез конзолата Vita, официално бе прекратен в края на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

FidusAchates

преди 8 години

Playstation е конзола, драги ми Мартин Иванов. "Sony ще прави PlayStation игри за iOS и Android" е като да кажеш, че Hitachi ще прави аудио-касетки за грамофон

fallback