Снимка: кадър YouTube

Слънце, сено, поля, тор - за някои тези думи предизвикват чувство на спокойствие и гордост, за други - не точно. Без значение как хората определят ежедневните дейности на земеделците, не са много тези, които ще зарежат градския живот и ще отидат на село, но пък нуждата от избягване от работното ежедневие почти винаги е налице.
 
За да избегне тази огромна дилема, германска верига супермаркети създаде видео, като част от виртуална реалност, което да покаже активностите на един трактор.

Веригата е Edeka, а 360-градусовото видео е направено за очилата Gear VR и може да бъде свалено от Oculus Store. Името му е Dorfdrift и показва как ежедневно се доставят плодове и зеленчуци чрез трактор. Така че ако някой се е надявал да види как се оре, ще остане разочарован.

Виртуалното видео е създадено на база рекламата, която Edeka пусна миналата година. В нея се показва как опитен шофьор на трактор кара с дрифтове между всичките локации, до които трябва да достави стоката си.

Видеото по-долу показва рекламата и дава една обща представа как изглежда и виртуалното видео, чрез което потребителите ще могат да се докоснат до земеделския свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase