Снимка: архив Ройтерс

Технологичният гигант Samsung Electronics се радва на по-високи предварителни поръчки от очакваното на своите нови смартфони от серията Galaxy S7, които излизат на пазара тази седмица. Това обяви един от ръководителите на компанията, цитиран от Ройтерс.

Кох Донг-джин, президент на бизнеса със смартфони на Samsung, не разкри точни данни за броя предварителни поръчки, нито за целта за продажбите, която си е поставила компанията. Двата телефона ще излязат на пазара в Южна Корея и други пазари този петък.

Но Донг посочва, че Samsung очаква двата S7 да възстановят продажбите на Китай, най-големият пазар на смартфони в света. Корейската фирма изоставя спрямо конкурентите си на него, твърдят пазарни анализатори.

Новите смартфони са с малки подобрения спрямо предишния модел на Samsung, а това кара специалистите да прогнозират, че за първи път продажбите ще бъдат по-слаби от миналогодишните. За да отличи устройствата си, компанията заложи на обвързването им с очила за виртуална реалност - нещо, на което обърна голямо внимание в рамките на Mobile World Congress в Барселона тази година.  

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase