Снимка: Архив Reuters
fallback

България има потенциал да привлича инвестиции в областта на информационните технологии. Това мнение изразиха Ираван Хира, изп. директор на Хюлет-Пакард България, и Георги Брашнаров, член на УС на БАСКОМ.

"Навлизаме в дигиталната ера. Това дава една сериозна предпоставка да се развиваме в този сектор. България в момента има много добри стартови позиции, разпознати сме като световна дестинация, вече говорим за цифрова столица на Европа, защо не и Силициева долина на Европа? С тези предпоставки и подкрепа от правителството, България може да заеме своето място", заяви Ираван Хира.

По думите и на Георги Брашнаров има огромен брой български фирми, които са доказани на световните пазари.

"Има много западни инвестиции у нас и от тази гледна точка България е абсолютно разпознато място", допълни той.

Ираван Хира е категоричен, че българският служител е един от най-предпочитаните в света. "Квалификацията е на високо ниво, резултатите са налице", допълни той.

Според Брашнаров най-добрият служител е този, който има блясък в очите - готов е да учи и да не се спира пред трудностите.

"Софтуерните компании са първите, които разбраха, че трябва непрекъснато да се инвестира в нови знания. Технологиите се сменят много бързо, на всеки три месеца има нов инструмент, който трябва да се научи, нов език, нов бизнес домейн. На нас ни трябват любознателни и отворени към света хора", заключи експертът.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

gost

преди 8 години

Да бе като оная продавачка де върти любов под мен с *** и маи е запозната само със *** си мила ходи на плантацията да те не откомандировам заедно с купувача

18

Suk

преди 8 години

Явно в курсовете по компютри бро от борсата са много умни та сигорно и такива уроци преподават мани бегаи

17

Gost

преди 8 години

А не се спряха да крадат имеили *** народ ами говори за дигитална столица момчиле маи зе да знаете там много а

fallback