Снимка: Ройтерс

Марк Зукърбърг иска да създаде асистент с изкуствен интелект през 2016 г., който да му помага у дома и да му асистира на работа, разкри основателят и главен изпълнителен директор на Facebook, цитиран от Ройтерс.Hidden Field

Зукърбърг, който си поставя по едно голямо лично предизвикателство всяка година, разкри плановете си в публикация в социалната мрежа.

"Можете да гледате на това като на Джарвис в "Железния човек", написа той, позовавайки се на интелигентния иконом, който се появява в комиксите и филмите на Marvel.

Зукърбърг ще стартира проекта чрез проучване на съществуващите технологии, уточни самият той. След това ще започне да учи технологията, за да разпознава гласа му и ще я научи да контролира всичко в дома му, включително осветлението, музиката и температурата.

Сред плановете на основателя на Facebook влиза и обучаването на асистента да кани приятелите му у дома чрез сканиране на лицата им, когато позвънят на вратата. Асистентът ще визуализира данните, за да помага на Зукърбърг и в работата, посочва още той.

"Това ще бъде забавно интелектуално предизвикателство", категоричен е милиардерът.

Сред предизвикателствата, които той си постави през последните години, бяха изучаването на езика мандарин и да чете по две книги на месец.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase