Снимка: архив Reuters
fallback

Американският технологичен гигант Аpple увеличи цените на мобилните си устройства в Германия след споразумение между технологичния бранш и създателите на съдържание, включително на порно филми, предаде Асошиейтед прес.

Концернът потвърди днес в изявление, че поскъпването на устройствата iPhone и iPad в Германия е свързано с новия данък за интелектуална собственост.

Apple, Samsung и други технологични компании миналия месец се съгласиха да плащат 5 до 7 евро за всеки смартфон или таблет, внесен в Германия.

Събраните средства ще бъдат разпределяни сред професионални твори, включително "създатели, продуценти и изпълнители на еротични и порнографски филми".

Споразумението се основава на закон от 1965 година, който разрешава на потребителите да правят копия на звук, изображение или текст за лична употреба срещу малка такса за използваното устройство.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Бая знаеш за хейтър на айфон къде се произвеждат какви са и т.н. Аз пък нямам идея къде се произвеждат другите...щото не ги купувам. Върши ми идеална работа и въпреки че е скъп си е заработил парите. Дреме ми кой го произвежда, ако иска *** да го прави пред блока, само да е здрав. Айде тука само некакви измислени герои за които живота е скъп телефон. Това не е най важното. Нека да преминеме споровете за 14 годишни и да изкажеме мнение че такава надбавка е глупаво решение.

8

стифЖопс

преди 8 години

нямало нищо китайско в айфон. муахахахха. муахахахаххаха. муахахахахаххахахахахаха. дилянчо ти ли си бе мамин убавецо. ей каква ентелегнстност струи от теб. засенчва я само атлетизма ти. титан си ти пэвски титан. има една компанийка,казва се Фокскон. виж къде са и фабриките. и като им ги търсиш прочети малко и за масовите самоубийства на работниците.

7

Гост

преди 8 години

До АнонименСамо дето няма нищо китайско в iPhone, нито пък струва 200 долара. Всичките хейтъри сте еднакво невежи, но пък с мнение, типични БГ лузъри ;)

fallback