Снимка: Ройтерс
fallback

Третият най-голям производител на персонални компютри в света - Dell, води преговори за придобиването на компанията за съхранение на данни EMC, предава Ройтерс, като се позовава на запознат източник.

Сделката може да се превърне в една от най-големите в технологичния свят. Тя може да се окаже възможност за EMC, която е под натиск от инвеститора активист Eliott Management да отдели VMware, в която е мажоритарен собственик.

Условията на сделката се обсъждат, но не са оповестени. Но ако тя стане реалност, ще изпревари предложението на Avago Technologies към Broadcom за 37 млрд. долара. EMC е с пазарна стойност от около 50 млрд. долара.Hidden Field

Dell води преговори и с банки за финансиране на сделката с EMC, коментира един от източниците, пожелал анонимност, тъй като преговорите се пазят в тайна.

Говорителят на Dell Дейвид Флинк и този на EMC - Дейв Фармър, отказват да коментират.

Сделката може допълнително да засили присъствието на Dell сред корпоративните клиенти в момент, в който основателят на компанията Майкъл Дел се опитва да я превърне в пълен доставчик на компютърни услуги за бизнеса като Hewlett-Packard и IBM.

Преговорите се случват две години, след като Майкъл Дел и частната инвестиционна компания Silver Lake сключиха сделка за изкупуване на Dell за 24,9 млрд. долара и превръщането ѝ в частна компания. Това сложи край на десетилетията ѝ като една от най-големите публични компании на пазара на персонални компютри.

Повече технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback