Снимка: Sony

Sony възражда Walkman – добре известния музикален плейър, който обаче ще се предлага на значително по-висока цена от тази в миналото – 1100 долара, пише Business Insider.

Новият продукт носи името Walkman ZX2 и беше представен на конференцията CES в Лас Вегас, която се провежда тази седмица.

Sony твърди, че Walkman е „плод на непрекъснатото усъвършенстване на технологиите, свързани с високото качество на звука“.

Въпреки че може да получава достъп до приложения през Google Play, устройството няма за цел да допълва смартфона. И макар да изглежда като пълна лудост, то вече има много почитатели.

Новият Walkman NW-ZX2 има вътрешна памет до 128 GB, включва слот за SD карти, а също и чувствителен на допир екран. Основното подобрение е възможността за връзка с интернет.

Съществува една съществена разлика обаче – ако някога Walkman беше устройство за масовия потребител, днес то е насочено преди всичко към купувачите на висок клас продукти, както предполага и новата му цена.

Предишното устройство от серията – Walkman A17 се продаваше за около 300 долара, докато цената на ZX2, който ще излезе през пролетта, ще надхвърли 1100 долара.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase