Снимка: Reuters, архив

Facebook обмисля добавянето на възможност за "нехаресване" на публикации в социалната мрежа, обяви нейният създател Марк Зукърбърг.

Той твърди, че това е едно от най-желаните от потребителите неща в момента, пише BBC. По думите му сайтът ще трябва да намери начин, че това няма да се превърне в начин за омаловажаване на мнението на хората.

Според Facebook дневно се генерират по около 4,5 млрд. "харесвания" в социалната мрежа.

"Едно от нещата, за които си мислим от доста време, е това да намерим правилния начин, така че хората лесно да изразяват по-широк спектър от емоции", коментира Зукърбърг пред аудитория в централата на Facebook.

"Много пъти хората споделят неща във Facebook, свързани с тъжни моменти в живота им. Често потребителите ни казват, че не се чувстват комфортно да натиснат "харесвам", защото това не е подходящото настроение в случая", допълва основателят на социалната мрежа.

Бутонът "Харесва ми" във Facebook е остро критикуван, защото се смята, че той представлява метод, чрез който платформата събира данни за навиците на своите потребители.

Системата е критикувана и заради множеството "фалшиви харесвания" - когато популярността на дадена марка или съдържание биват изкуствено завишени.

Facebook започна борба с търговията на "харесвания", защото множество фирми започнаха да купуват огромен брой такива.
 
Още новини за технологии четете в Investor.bg

Коментари Напиши коментар

12

бедна душица

преди 8 години

И аз много искам такъв бутон!!!

11

Анонимен

преди 8 години

Ако искате да бъдете дезинформирани "както трябва",гледайте редовно BTV.Ако искате точната информация,пак гледайте BTV,ама това,което казват,да имате предвид,че е точно обратното.Само детските предавания си са "на мястото".Така ще си изберете каквото искате.Въпрос на вкус !

10

ШибиРиби

преди 8 години

Младежта се мести към ЮкЯк, местим и ние!