Снимка: Reuters

Социалната мрежа Фейсбук разработва ново мобилно приложение, което ще даде възможност на потребителите да общуват анонимно, съобщи електронното издание на в. "Ню Йорк таймс", цитирано от ТАСС и БТА.

Според източници на изданието новият продукт на Фейсбук ще бъде представен през идните седмици. Той се разработва от Джош Милър, основателя на услугата за споделяне на линкове Бранч (Branch). Милър се присъедини към Фейсбук, след като компанията придоби Бранч.

Основната особеност на новото приложение ще бъде, че на потребителите няма да им се налага да дават никаква лична информация. По този начин Фейсбук експериментира, отстъпвайки от позициите си от последните години, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Според изданието основният продукт на компанията, едноименната социална мрежа, е точно обратното - начин за представяне на личността на човека в мрежата и демонстрация на връзките му със семейство и приятели в интернет и в реалния живот.

Засега не се знае дали новото приложение ще бъде интегрирано в мрежата Фейсбук, дали ще дава възможност за обмен на снимки и ще предлага списъци на приятелите на потребителя. Милър и сътрудниците му работят на идеята няколко години, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase