Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Apple съобщи за рекорден брой предварителни поръчки за новия си iPhone 6 Plus. Компанията обаче не уточни за колко бройки става въпрос, коментира в анализ CNBC.

Най-големите почитатели на продуктите на Apple вече могат да поръчват новия смартфон, но ще трябва да почакат между три и четири седмици, за да го получат. По-малкият вариант – iPhone 6, ще бъде пуснат за продажба през следващия петък.

Търсенето на новите iPhone – и е по-голямо спрямо предишни години, потвърждават и от телекомуникационната компания AT&T, която разпространява смартфоните на Apple в САЩ.

CNBC припомня, че продажбите на iPhone 5s и 5c са били около 9 млн. бройки в първия уикенд, в който са били пуснати новите устройства. Така беше подобрен предишният рекорд на iPhone 5, чиито продажби в първите три дни след пускането му на пазара надминаха 5 млн. бройки.

Очакванията са, че сред най-поръчваните модели сега ще бъдат 16GB-те смартфони в златен и сребърен цвят, както и 128GB-ят сив модел, допълва още изданието.

Още икономически новини четете в Investor. bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Оня

преди 9 години

В Америка телефонът започва от 200 долара и стига до 350-400 с двугодишен договор (за справка - сайта на ябълката), тук в момента се продава само за 3000 лева (o-connect). Това са безумни и нагли хор! Да си вземат пластмасата с параметри от преди 2 години и да си я положат там, където слънце не огрява!

34

ТАМ

преди 9 години

До Solar-PowerЩом хората имат пари - да ги харчат... Според мен е глупост да се дават толкова много пари за нещо супер ненужно. Имам Sony Experia Z1 - върши ми работа, говоря, чета мейли, правя снимки и отварям документи. 40% от цената на Apple се формира заради логото и марката... Ако все още има балъци да продължават да се лъжат.

33

Анонимен

преди 9 години

До бесепаринти си велик умник ,шапка ти свалям !!

fallback