Снимка: bgonair.bg
fallback

Световното по футбол е в разгара си и всеки се нуждае от най-важните неща - бира, чипс и разбира се, голям телевизор. Но наистина ли трябва да имате най-скъпия телевизор, за да гледате пълноценно Мондиала? Репортер от Bloomberg развенчава митовете относно най-новите технологии.

Едно от нововъведенията е извитият екран, който е вдлъбнат леко навътре. Производителите твърдят, че така може да се гледа телевизия от всякакъв ъгъл. Но от друга страна, така понякога може да се изкриви образът на картината.

Друг хит в технологиите е високата резолюция. Производители използват по-голямата разделителна способност на модерните телевизори като претекст да увеличават цената. Но резолюцията няма такова значение, освен ако не се гледа телевизия от много близко разстояние.

Вижте повече за ненужните нововъведения във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

Ще изчакам да пуснат с вързан на осморка екран и тогава ще го купя.

12

Loshko

преди 9 години

Аз пък не гледам телевизия и нямам телевизор.

11

Martony

преди 9 години

Друг интересен момент е, че японските телевизори (те са само едни) имат резолюция 1920 x 1080 x 8, което по смисъла на 4K си е 4К, но във Full HD резолюция. Т.е. ако се гледа на SD канал на този телевизор картината ще се разпъне само 7 пъти, докато на 4К - 28 пъти. Или SD канал ще се вижда на този телевизор 16 пъти по-добре отколкото на 4К телевизор.

fallback