Снимка: Ройтерс
fallback

Корейският производител на потребителска електроника Samsung направи оптимистична прогноза за 2013 г. Местният всекидневник Korea Times цитира прогнозите на водещия производител в света, че той ще продаде 510 милиона мобилни телефони. Това би било увеличение с 20 на сто спрямо обема за 2012 г.

Прогнозата за тази година възлиза на 420 милиона продадени единици. За следващата година компанията ще продаде 390 млн. смартфона, плюс 120 млн. конвенционални телефони.

В частност, планът предвижда увеличение на устройства с Windows Phone 8 на Microsoft: Samsung иска да завладее този пазар с нова серия. А освен отва Samsung залага и на трета операционна система – на разработената съвместно с Intel под Linux система Tizen. Тя произлизаше първоначално от MeeGo и LiMo, преди Samsung да се включи в разработването ѝ и да внесе кода си за Bada.

За растеж в областта на мобилните телефони през 2013 г. според Samsung освен широкия спектър от операционни системи ще допринесе и бързата мобилна технология LTE.

През миналата година Samsung се изкачи до мястото на световен лидер на пазара за мобилни телефони (преди Nokia ) и смартфони (преди Apple). В патентен спор с Apple обаче съд в Сан Хосе, Калифорния, осъди корейската компания на рекордна глоба от 1,05 милиарда долара. Решението все още не е окончателно.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 11 години

Не съм го писал аз това за хората с malware на Андроид. ПС: Ако приемаш нещата лично, жалко за теб ;)

47

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 43" за Андроид познавам лично хора, които са му теглили майната заради поредния malware"ето за тези твои приятели говоря. Напълно нормално е вирусите да не са от тези причини, тъй като аз не съм чул някой (лично, а познавам много хора) да се е оплакал от вирус за мобилен телефон, каквато и да е марка. И ако някой тегли майна на марка телефон, заради ОС заразена със вируси, то определено не се справят с телефоните. п.с. Весели празници и на теб, и не се бъркай, винаги е лично :-)

46

mindo

преди 11 години

За какво ми е да гледам презентация на айфон, като ми писна да сменям "оптични" стъкла... Лапето си чупи стъклата постоянно. Твоя можеш да си го пазиш като очите си, но аз мойте телефони ги ИЗПОЛЗВАМ. Купувам ги да ми служат , а не аз на тях да служа. Използвам ги навсякъде. И във фитнеса, и на велоалеята, и като си оправям колата и т.н. Оптичното стъкло може да дава качествен образ, но като се напука не дава нищо. Вчера се хлъзнах и паднах докато снимах кола затрупана със сняг. Телефоните ПаДаТ

fallback