Снимка: Ройтерс
fallback

Със своя iPhone 5 Apple постигна нов рекорд при продажбите в Китай. Само за три дни в страната са били продадени над 2 милиона броя, съобщиха от компанията в понеделник. Новият модел ще бъде на разположение до края на декември в повече от 100 страни, съобщи Apple, споменавайки, че това е най-бързата разпродажба на нов iPhone след стартирането му.

„Реакцията на китайските клиенти спрямо iPhone 5 е невероятна, така че бе поставен рекорд за най-добри продажби през уикенда в Китай", каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, цитиран от Ройтерс. По този начин той опроверга първите впечатления, че новият iPhone е преживял доста бавен старт на най-големия пазар на мобилни телефони.

На трудния китайски пазар на смартфони пазарният дял на Apple през третото тримесечие на тази година падна от четвърта до шеста позиция. Официалният старт в Китай, втория по големина пазар за Apple, е само три месеца след пускането на iPhone 5 в САЩ.

Последният iPhone на Apple направи световния си дебют в САЩ и още 30 страни през септември, като компанията продаде над 5 млн. броя за първите три дни.

Китайските медии обаче подложиха на критика относително високата цена и малкото убедителни подобрения в дизайна и функционалността. Интернет потребители изглеждат разстроени, че iPhone 5 е с около 20% по-скъп в Китай, отколкото в САЩ и с около 10% по-скъп, отколкото в Хонконг.

Снимки от продажбите вижте в галерията в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

До RS

преди 11 години

Къде видя в коментарите, че ако ги нямало Маковете сме били изгубени бе, умник??? Това, което Джобс е създал е променило няколко индустрии завинаги, да не говорим, че той е създал първия компютър с графичен интерфейс. Ако не беше Джобс ти сега нямаше да пишеш тук, защото нито сайтове щеше да има, нито форуми, а щеше да си пишеш сто страници с кодове, за да начертаеш едно кръгче на дисплея. Явно не си наясно с историята на компютрите, така че по-добре си трай, необразован ***! Верно си ***

75

Анонимен

преди 11 години

Ако така гледаш на компютъра, значи наистина си ***. Ако нямаше Мак, нямаше да има и Уиндоус, така че по-леко с тъпизмите, ОК?

74

RS

преди 11 години

Както разбрах от нечий коментари ако ги няма Маковете сме загубени. Това което е създал С.Джобс е просто играчки за маймуни.

fallback