Снимка: Flickr
Nokia продаде централата си във финландския град Еспоо на Exilion Capital за 170 млн. евро (222 млн. долара), предаде Bloomberg.
 
Компанията ще остане в сградата като дългосрочен наемател, посочва производителят на мобилни телефони в изявление до медиите.Hidden Field

Nokia започна да търси купувач на централата си още преди няколко месеца като част от плана да се разтовари от нестратегическите активи.

„Да притежава недвижими имоти не е част от основния бизнес на Nokia и при наличието на добри възможности ние искаме да продадем тези нестратегически активи“, коментира финансовият директор на компанията Тимо Ихамуотила.

Информационната агенция припомня, че през юни компанията продаде звеното си за луксозни мобилни телефони Vertu на шведската компания EQT Partners. През август пък технологичният гигант се раздели с модула за разработчици Qt, който продаде на Digia Oyj.

Въпреки планираните съкращения на разходите, Nokia продължава да регистрира загуби. През третото тримесечие загубата на компанията достигна почти 1 млрд. евро, като с натрупване от началото на годината Nokia е на минус 3,3 млрд. евро.

Oще новини за сектора на недвижимите имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase