Apple спечели битката. Снимка: Reuters
fallback

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 11 години

Като видя "мнение" писано от НаблюдателЕE, натискам минус без дори да го чета :) Жалък сектант.

205

mindo

преди 11 години

Ти си наред :). И не забравяй, че ти почна селските изпълнения. При добро желание от твоя страна можем да ги продължим :)

204

mindo

преди 11 години

Блудкавите ми писания съдържат повече съдържание от твоите, защото не са анализи на чужди синтези и анализи. В добрите университети се учат тези неща. Би трябвало да ги знаеш. Общите приказки значат обобщение и нямам намерение да ти поствам всичко изчетено. Способността ти за мислене е явна - приемаш синтеза на един гуру"Епъл са страхотни", а не приемаш почти смляната информация във въпроса "Къде са заводите за компоненти на епъл ако не е тайна?". мисленето не е за теб, младеж. Преориентирай се.

fallback